Belgia: Refusjon av psykiatriske økter går oppover

0 163

Refusjon av psykiske økter trappes opp

Refusjon av psykiske økter trappes opp

Denne konvensjonen har til hensikt å styrke psykologens rolle. For å ha nytte av refunderte økter, trenger ikke pasientene lenger å gå gjennom sin behandlende lege. - Fotonyheter.

Uden lille revolusjonen er i ferd med å påvirke sektoren for psykisk helse. Fra 1. september, eller om en knapp måned, vil en individuell psykologisk konsultasjon koste 11 euro, og bare 4 euro for mottakere av den økte intervensjonen. Det vil ta 2,5 euro for en gruppesession. Disse prisene vil gjelde for maksimalt 20 økter per år, sammenlignet med fire (med mulighet for å utvide til åtte) tidligere. Faktisk er det nettopp inngått en avtale mellom Inami, FPS Public Health, forsikringsorganisasjoner, pasientforeninger og psykisk helse sektor. "Vi går mot tilgjengelig og rimelig psykologisk hjelp for alle som trenger det", gleder helseminister Frank Vandenbroucke (Vooruit).

Denne artikkelen dukket først opp på http://www.lesoir.be/386800/article/2021-07-29/le-remboursement-des-seances-psy-passe-la-vroits-superieure

Legg igjen en kommentar