Matata Ponyo, en ambisiøs mann i uro - Jeune Afrique

0 121

Mistenkt for underslag i flere saker, sliter den tidligere statsministeren med kongolesisk rettferdighet. Mens noen gir ham ambisjoner for 2023, fordømmer leiren en politisk prosedyre.


Mars 2021, Kinshasa. Mens hele den politiske arenaen har blikket på Palace of the Nation, der utnevnelsen av en regjering for lengst er forsinket, mottar Matata Ponyo Jeune Afrique på kontorene til hans konsulentfirma, Congo Challenge, som ligger nesten på toppen av Kiyo Ya Sita-tårnet, på Boulevard du 30-Juin.

Tonen rolig, men synlig nervøs, Matata Ponyo er motvillig til å delta i intervjuets spill. Det er imidlertid ikke nyheten som mangler angående ham. Noen dager tidligere kunngjorde den tidligere statsministeren i Kabila sin avgang fra partiet og koalisjonen til den tidligere presidenten.

Kunngjøringen ble da fascinert. Var dette det første skrittet mot et uavhengig kandidatur i 2023? Var dette en forutsetning for samling til Felix Tshisekedis hellige union eller bare en oppgjør med en leir der han anser å være "uelsket"?

Etter diskusjon hadde "mannen med det røde slipset" og glassene med tynne rammer endelig blitt enige om å være forsiktige og ta enten for å unngå visse følsomme emner, for ikke å gi korn til å male "fiendene". Følte han på lånt tid? Noen måneder senere er det klart at problemene hans har samlet seg.

Gamle spøkelser

Denne artikkelen dukket opp først på https://www.jeuneafrique.com/1204536/politique/rdc-matata-ponyo-un-ambitieux-dans-la-tourmente/

Legg igjen en kommentar