Bør hagearbeid være et emne som læres barn på skolen i løpet av året? - HELSE PLUS MAG

0 183

Hvorfor ha et skolearbeidsprogram

Waldorf skole

Cape Cod Waldorf School har et 107m2 drivhus på skolens område, hvor barn, så vel som voksne, planter og høster mat som gulrøtter, spinat, grønnkål og andre grønnsaker.

Programmet lærer studentene prosessen som er nødvendig for at et frø skal vokse til en moden frukt eller grønnsak, og til gjengjeld lærer de fordelene med å dyrke sin egen mat. Drivhuset, som har et avtagbart tak i sommermånedene for å forhindre overoppheting, bruker halvparten av plassen til et åpent område hvor studenter og lærere kan samles og lære.

Hver elev på skolen bruker litt tid hvert år på å jobbe i drivhuset, de er ansvarlige for oppgaver som å gjøre måltidsrester til kompost ved hjelp av skolekomposteren. Det siste tilskuddet til prosjektet er en ormebed inne i drivhuset for å lage kompost.

Selv om sommeren tilbyr skolen familiehagearbeid en gang i uken, slik at elevene kan komme med foreldrene og jobbe på landet.

hagearbeid

Hagearbeid med barn - MomJunction

Charlton Manor barneskole

Et annet godt eksempel på et skolehagekurs kommer fra Storbritannia, fra Charlton Manor Primary School i London. Det ble startet av skolelederen, Tim Baker, etter å ha sett rapporter om at barn i dag ikke visste hvor maten deres kom fra. Han bestemte seg for å gjøre god bruk av ubrukt jord på skolens eiendom og lage en hage.

Baker ønsket å bruke hagearbeid til å lære andre fag, inkludert livssykluser, blomstrende planter, pollinering, tilpasning, kreativ skriving og rapportskriving.

"Jeg tenkte at det er mange fag som kan læres i en hage, samtidig som elevene øker aktivitetsnivået og oppmuntrer til teamarbeid," sa han.

Han forklarer at det også var et atferdselement. I hans sinn var hagearbeid en mulighet til å hjelpe elevene med å utvikle en ansvarsfølelse.

Etter fire år har hagearbeid blitt en sentral del av skolens læreplan. Noen ansatte var bekymret for at atferdsproblemene ville bli verre hvis klassen ble flyttet utenfor, men så snart hagearbeidet startet, merket de en betydelig endring i atferd hos de vanskeligere elevene.

Skolebarn bruker nå hagen som et bakteppe for kreative prosjekter, så vel som matematiktimer.

“I matematikk -klassen tegnet barn blomsterbed. Vi produserte tabeller og grafer ved å måle spirende solsikker, og vi registrerte værinformasjon fra værstasjonen, og deretter studerte vi effektene. "

Hageprodukter selges i skolebutikken, som drives av elevene på hverdager. Inntektene fra salget bidrar til å finansiere hagen og har gjort det mulig for dem å kjøpe verktøy og utstyr når det er nødvendig.

Baker så den bemerkelsesverdige positive virkningen hagearbeid har hatt på skolen.

“Hagearbeid har forandret skolen og gitt fantastiske læringsmuligheter for barn. Han samler elevene.

I USA er det nesten fem tusen aktive skolehager. Fordelene med disse hagene er uendelige. I en tid hvor barn bruker mer og mer tid foran skjermer og fedme i barndommen øker, kan en skolehage fremme utendørs, fysisk aktivitet og sunt kosthold.

Studier har vist at regioner der tilgang til rimelige produkter er lettere, mens kostnaden for hurtigmat er høyere, er forbundet med et lavere BMI. Mange eksperter er enige om at skoler kan og bør spille en rolle i å endre barns syn på kosthold og tilgang til sunn mat.

barn som vanner planter

Et barn vanner plantene - Bigblogofgardening

Skolehager gir elevene muligheten til å smake og spise sunn mat, lære å dyrke frukt og grønnsaker og utvikle teamarbeidsevner. De fremmer bedre ernæring og lærer barn å verdsette arbeidet til menneskene som dyrker maten vår daglig.

Hagene gir et opplevelsesmessig og praktisk læringsmiljø. Barn er engasjert i ekte aktivitet og oppfordres til å utforske og resonnere selvstendig. De hjelper barn med å endre spisevaner ved å skape en følelsesmessig forbindelse med maten de dyrker, noe som gjør dem mer åpne når det gjelder å prøve nye retter.

Tim Baker har vært vitne til alle disse fordelene og mer på skolen sin.

“Dette er grunnen til at for meg bør en hage i enhver form ses på som et viktig læringsverktøy for alle skoler. "

Denne artikkelen dukket opp først på https://www.santeplusmag.com/le-jardinage-doit-il-etre-une-matiere-enseignee-aux-enfants-a-lecole-pendant-lannee/

Legg igjen en kommentar