"Jeg er ikke en dommer for å si om Mohamed Ould Abdelaziz er skyldig eller ikke" - Jeune Afrique

0 104

"Aziz -saken", statskuppet i Mali, forsvinningen av Idriss Déby Itno, neste besøk av Mohammed VI, tilbaketrekningen av Barkhane, ledelsen av Snim ... På alle disse spørsmålene sa den mauretanske presidenten 'uttrykker for første gang.


Hvis det er sant at makten forandrer en mann, har han uansett avslørt Mohamed Ould Ghazouani. Personligheten til denne tidligere stabssjefen for hærene som til nå hadde foretrukket å leve i skyggen av brakkene var innhyllet i mystikk.

Han ble absolutt høyt respektert, hans avdøde far, sjeik Mohamed Ahmed Ould El Ghazouani, etter å ha vært leder for et stort og innflytelsesrikt sufi -brorskap i Øst -Mauretania. Men både hans intensjoner og karakter forble uutsluttelige. Til det punktet at da hans kandidatur ble støttet, i mars 2019, av hans nære venn, president Mohamed Ould Abdelaziz, trodde mange at de ville lede landet sammen, eller til og med at nykommeren i politikken ville motta ordre direkte fra hans mentor.

Men denne pensjonerte generalen, valgt tre måneder senere, vant raskt. Han roet spenningene med opposisjonen, førte tilbake til landet Mohamed Ould Bouamatou og Moustapha Chafi, forgjengerens sverige fiender, og forlot fremfor alt en parlamentarisk undersøkelseskommisjon for å revidere Aziz to mandater.

I dag straffes den tidligere allmektige statsoverhodet for blant annet korrupsjon og hvitvasking av penger. I husarrest siden august 2020 ble han plassert i forebyggende forvaring i juni i fjor i en sikker villa i Nouakchott Police Academy. Han gir imidlertid ikke opp, og fortsetter å erklære sin uskyld.

Mohamed Ould Ghazouani må begrense de politiske konsekvensene av denne vanskelige saken - under etterforskning - på sin første periode. Og raskt realisere løftene om endring fordi, i møte med en økonomisk krise forsterket av Covid-19-pandemien, blir mauretanere utålmodige.

23. juli tok statsoverhodet imot oss på sitt store kontor, som ligger i tredje etasje i presidentpalasset, hvor han svarte på spørsmålene våre grundig. Vedlikehold.

Jeune Afrique: 9. juli kritiserte Mohamed Bazoum, presidenten i Niger, militærets beslag av makt i Mali. Er oberst Assimi Goïta legitim?

Mohamed Ould Ghazouani: President Bazoum forklarte uttalelsen sin, jeg har ingenting å tilføye om dette emnet. Mali befinner seg i en eksepsjonell situasjon, som er et resultat av et statskupp. Oberst Goïtas legitimitet bør bare vurderes av malianerne: institusjonen som er ansvarlig for å gi sin mening, mente at han burde påta seg presidentskapet for overgangen. Sistnevnte bør føre til en tilbakevending til konstitusjonell orden. Jeg har tillit til malernes intelligens, slik at denne prosessen finner sted innenfor den tildelte tiden.

Ga Assimi Goïta deg noen garantier?

Ja, vi har også snakket flere ganger på telefon.

Denne artikkelen dukket opp først på https://www.jeuneafrique.com/1209417/politique/exclusif-mauritanie-mohamed-ould-ghazouani-je-ne-suis-pas-juge-pour-dire-si-mohamed-ould -abdelaziz -er-skyldig-eller-ikke /

Legg igjen en kommentar