Hva er saw palmetto og hva brukes den til? - Forbedre helsen din

0 213

Saw palmetto kan hjelpe til med behandling av godartet prostatahyperplasi (BPH) og hårtap. Lær mer om dette palmetreet hjemmehørende i Nord-Amerika.

Siste oppdatering : 23. juli 2021

Le Så palmetto, eller amerikansk sagpalmetto er et tre innfødt i den nordlige sonen i Mexico og det sørøstlige USA. Den er opptil tre meter høy, med løv en og en halv meter lang. I tillegg er det kjent for frukten som, når den er moden, brukes til medisinske formål.

Generelt antas det at dets avledede kosttilskudd kan bidra til å lindre symptomer på godartet prostatahyperplasi (BPH) og skallethet. På samme måte ser det ut til å forhindre komplikasjoner under prostatakirurgi.

Den er for tiden tilgjengelig i form av tørket frukt, kapsler, flytende ekstrakter, blant andre presentasjoner. I hvilke tilfeller anbefaler vi det? Hva er de mulige bivirkningene? Vi vil svare på disse spørsmålene i denne artikkelen.

Bruk og fordeler med sagpalmetto

I århundrer har indianere brukt Så palmetto for mat og for symptomer som hoste, sår hals og overbelastning i kald. Men hva er dens andre bruksområder?

Hårtap

Selv om det vitenskapelige beviset er tynt, er det likevel lovende. De foreslår dermed det ekstraktet avledet fra bærene av Så palmetto kan hemme enzymet 5-alfa-reduktase, kjent for å omdanne testosteron til DHT, et molekyl som fremmer Hårtap og forstørrelse av prostata.

en studie publisert i Turkish Journal of Dermatology fant ut at 50% av mennene som påførte dette ekstraktet topisk, blandet med 10% Trichogen ™ VEG, så at hårtellingen økte med nesten 12% etter noen måneders behandling.

Saw palmetto kosttilskudd er kjent for deres innvirkning på mannlig helse.

Les også: Androgen alopecia: symptomer, årsaker og behandling

Godartet prostatahyperplasi (BPH)

Ifølge en studie publisert i Forskning og rapporter i urologile Så palmetto er effektiv som en komplementær behandling for godartet prostatahyperplasi (BPH), også referert til som "økt prostata størrelse".

På samme måte fant en studie av 82 pasienter at de som tok en 320 mg kapsel av dette treekstraktet, så symptomene på sykdommen betydelig redusert. Det antas derfor at det i fremtiden kan være et utgangspunkt for nye behandlinger.

Urologisk system

Des vitenskapelig bevis si at dette middelet kan forbedre urologiske symptomer og urinstrøm påvirket av godartet prostatahyperplasi (BPH); 28% av mennene så symptomene redusere, 24% så den maksimale urinstrømmen øke, og 43% så også den totale urinstrømmen.

Prostatakreft

En gjennomgang av studier fant at kosttilskudd av Så palmetto er en del av fem komplementære behandlinger som er mest brukt av pasienter med prostatakreft.

Som vi nevnte, er disse kosttilskudd i stand til å blokkere enzymet 5-alfa-reduktase, som er knyttet til økningen i størrelsen på prostata og derfor til Prostatakreft.

Selv om det ennå ikke er kjent nøyaktig hvordan det fungerer, har det blitt observert at menn som tok hemmere av dette enzymet var generelt mindre utsatt for utvikling av denne sykdommen.

Ifølge en studie publisert i International Journal of Oncologyden Så palmetto er i stand til å stoppe veksten av LNCaP, DU145 og PC3 prostatakreftceller. Vi må imidlertid ta i betraktning at det kan føre til impotens og redusert libido.

Sikkerhet og anbefalinger for sagpalme

Selv om det anses som trygt for de fleste friske voksne, svelging anbefales ikke til barn, gravide og ammende. Le Så palmetto kan forårsake bivirkninger som mild hodepine og magesmerter. Imidlertid kan sistnevnte unngås hvis dette ekstraktet tas med mat.

Snakk med en lege hvis vi skal ta disse tilskuddene, og hvis vi skal opereres eller behandles. Det bør tas i betraktning at forbindelsene kan forårsake overdreven blødning eller interaksjoner med legemidler som antikoagulantia.

Til slutt, siden det har effekter som ligner på finasterid, et medikament som behandler hårtap og BPH, de skal ikke tas samtidig, med mindre legen har angitt det. Det er også mulig at det kan redusere effekten av p-piller.

Saw palmetto kosttilskudd kan samhandle med visse medisiner. Det er derfor viktig å diskutere dette med legen før du begynner å konsumere det.

Dette kan interessere deg: Hva er behandlingene for prostatahyperplasi?

Hva skal vi huske om sagpalmetto?

Le Så palmetto eller sagpalmetto er en liten håndflate hvorfra ekstrakter og andre medisinske derivater oppnås. Selv om det er populært for å lindre hoste og andre forkjølelsessymptomer, er det ingen bevis som faktisk støtter disse effektene. Imidlertid er det mange studier som antyder fordelene mot forhold som godartet prostatahyperplasi (BPH) og mot hårtap.

I alle tilfeller forsiktighet bør utvises mens du bruker denne typen tilskudd. Det anbefales ikke til gravide, ammende eller barn. Det bør heller ikke tas hvis du tar medisiner. Det ideelle er å konsultere legen for å innta dette produktet med jevne mellomrom.

Dette kan interessere deg ...

Denne artikkelen dukket opp først på https://amelioretasante.com/quest-ce-que-le-saw-palmetto-et-a-quoi-sert-il/

Legg igjen en kommentar