Didier Drogba, forhøyet til rang av Doctor honoris causa

0 142

Didier Drogba: fotballspiller, lege eller president?

Den tidligere internasjonale ivorianske kandidaten og kandidaten til presidentskapet i det ivorianske fotballforbundet, Didier Drogba, ble nylig forhøyet til rang av Doctor honoris causa ved universitetene i Network of Universities of Science and Technology of Africa (RUSTA).

 

Og det er presidenten for det 10. vitenskapelige møtet i dette universitetsnettverket, Boualem Aliouat, som tildelte denne tittelen til den tidligere internasjonale fotballspilleren. Og han manglet ikke ros ved å erklære om ham: «Dette vidunderbarnet fra Yopougon, som gjorde Afrikas stolthet, har gradvis etablert seg over hele verden ved sin fysiske atletisme i spillet, ved en avvikelse i den ubarmhjertige innsatsen, disiplinen og spesielt av hans raushet og godhet ”.

Sistnevnte benyttet også anledningen til å gratulere spilleren med den globale innflytelsen han hadde i 2010 ved å oppnå 10. plass på rangeringen av de 100 mest innflytelsesrike menneskene i verden.

Drogba, som spilte som spiss, ble overført til Chelsea FC i 2004 hvor han ble en av de beste spillerne i sin generasjons rolle. Han vant mesterskapet flere ganger der, og var toppscorer og forbipasserende. Men hans største kroning var å ha vunnet spesielt 2011-2012-utgaven av Champions League med den engelske klubben. Etter å ha forlatt klubben ble han kåret til "beste spiller i klubbens historie" av supporterne. Han er den dag i dag ansett som en av de beste afrikanske spillerne gjennom tidene.

Didier drogba

Drogba hadde fargene på Elfenbenskysten-landslaget fra 2002 til 2014. Han ble utnevnt til kaptein for utvalget, hvorav han er toppscorer, og var to ganger finalist i African Cup of Nations i 2006 og 2012. Han mottok logisk den ultimate afrikanske Golden Ball skillet ved to anledninger.

Les også:

OL i Tokyo 2020: I alt deltar 50 afrikanske land i disse konkurransene

Han trakk seg fra sport 22. november 2018, etter 20 års profesjonell fotballkarriere, mer enn 700 kamper spilt og mer enn 360 mål scoret i klubben og med det ivorianske utvalget.

Didier Drogba

Etter å ha avsluttet karrieren som spiller, viste Drogba raskt sine fremtidige ambisjoner ved å erklære at han søkte om å bli president for det ivorianske fotballforbundet. Og det var i mai 2020 at den tidligere spissen kunngjorde at han hadde til hensikt å etterfølge Augustin Sidy Diallo, den nåværende presidenten i FIF. Hans kandidatur ble validert for første gang. Men senere lærte han med stor overraskelse at FIF, etter å ha notert seg en prosessmessig feil, suspenderte valgkommisjonen i slutten av august og deretter avviste hans kandidatur hvis sponsing, mener hun, ikke var tillatt.

På den annen side støttet hans tidligere lagkamerater i utvalget, som Yaya Touré, Blaise Kouassi og Copa Barry ham offentlig. Videre i leiren til den tidligere kapteinen til Elefantene, sies det at alt er orkestrert for å bremse en av de beste afrikanske spillerne i historien. “Drogbas popularitet, hans aura, hans ønske om å modernisere fotball appellerer ikke til alle. Og mange mener at det er manøvrer for å forhindre at han blir valgt, oppsummerer en klubbleder.

Utnevnelsen av Didier Drogba til rang av Doctor of Rusta representerer for ham resultatet av de store bedriftene han måtte oppnå i løpet av fotballkarrieren.

Denne artikkelen dukket opp først på https://www.vudaf.com/sports/didier-drogba-footballeur-docteur-ou-president/
Legg igjen en kommentar