Det er Netflix fascinerende nye virkelige kriminelle dokumentar som alle snakker om akkurat nå • BGR

0 296

Hvis du skulle identifisere et av de mest ugjestmilde stedene i verden for en fri presse, der det å begå journalistikk kan bety at livet ditt er prisen på en god historie, ville Mexico helt sikkert være et sted øverst på listen. Faktisk viser komitédata til prosjektreportere det Mexico var det dødeligste landet verdensomspennende for journalister i fjor, og utgjorde rundt 30% av journalister som ble drept i 2020. I fjor ble ni journalister drept der. Dette tallet inkluderte tre journalister som ble skutt i løpet av ti dager i løpet av de siste månedene av året. Hvis du ikke tror dette er et nytt fenomen, en ny Netflix-dokumentar - Privat nettverk: hvem drepte Manuel Buendia? - vil oppfordre deg til å revurdere dette begrepet.

I følge CPJ-data er minst 120 journalister drept i Mexico siden 2000. Men hvis du går lenger, kommer du til Buendia. Etter alt å dømme var han en sta og uredd spaltist av korrupsjon som jobbet for de daglige nyhetene. excelsior - en av de mest leste i Mexico by. Netflix-dokumentaren utgitt tidligere denne måneden sporer omstendighetene han ble skutt foran kontoret i 1984. Og hvorfor denne tragedien fremdeles betyr noe, nesten 40 år senere.

Dagens beste avtale Amazons mest solgte bærbare Bluetooth-høyttaler har falt til den laveste prisen i 2021! Liste over priser:34,99 $ Prix:22,09 $ Du sparer:$ 12,90 (37%) Kjøp nå BGR er tilgjengelig på Amazon og kan motta en provisjon Tilgjengelig på Amazon BGR kan motta provisjon

Ny Netflix-dokumentar

Privat nettverk: hvem drepte Manuel Buendia? ble regissert av Manuel Alcalá; produsert av Gerardo Gatica, Inna Payán og Luis Salinas; og fortalt av Daniel Giménez Cacho. Det han tilbyr, ifølge den offisielle Netflix-sammendraget, er et dypdykk som "søker å avdekke drapet hans og koblingene mellom politikk og narkotikahandel."

"Når en journalist stenger et stadium av sin profesjonelle aktivitet," forteller fortellingen på et tidspunkt i traileren, "faller han i fristelsen til å se seg tilbake og spørre seg selv: hva var den viktigste informasjonen? Som jeg publiserte?

Denne nye dokumentaren tar ikke bare opp svaret på dette spørsmålet, men også konsekvensene av det. I et land der narkotikasmuglere på den tiden allerede begynte å infiltrere maktkorridorene. For Buendia ble den prisen skutt i en travel gate i rushtiden. Den slags frimodige forbrytelse som får folk til å røre dem og får dem til å lure på om det kan skje med ham, hvem av oss er trygge?

"Har du noen gang lest Buendia?" "

Selon Nyhetsuke, undersøkende journalistikk hjalp Buendia til å gjøre seg bemerket. Han rapporterte blant annet om CIAs skjulte operasjoner i Mexico. Pluss økningen av høyreorienterte grupper og korrupsjon i det statlige oljeselskapet Pemax. Han vant National Journalism Award i 1977.

Buendias innflytelse var så utbredt i landet at den nye dokumentaren på et tidspunkt bemerket hvor vanlig det var for publikum å lure på ham. "Har du noen gang lest Buendia?" Dette lurte de på, ofte i forundring, om en ny artikkel han hadde skrevet.

Dagens beste avtale Her er det: Amazons beste AirPods Pro-avtale fra 2021! Liste over priser:249,00 $ Prix:189,99 $ Du sparer:$ 59,01 (24%) Kjøp nå BGR er tilgjengelig på Amazon og kan motta en provisjon Tilgjengelig på Amazon BGR kan motta provisjon

Denne artikkelen dukket opp først (på engelsk) på https://bgr.com/entertainment/this-is-the-riveting-new-netflix-true-crime-documentary-everyones-talking-about-right-now/

Legg igjen en kommentar