Atantanarive: Attentat mot president Andry Rajoelina, to franske tiltalt

0 144

Madagaskar: to franskmenn siktet for attentat mot president Andry Rajoelina

Madagaskar: to franskmenn siktet for attentat mot president Andry Rajoelina

 

Siden begynnelsen av juli har det ikke skjedd noe på Madagaskar, hvor attentatforsøk mot senior politiske ledere øker.

To franske statsborgere ble arrestert på kvelden tirsdag 20. juli i Antananarivo, anklaget for å ha planlagt drapet på " høye politiske personer », Inkludert republikkens president, Andry Rajoelina (foto).

« Flere utenlandske og malagassiske statsborgere ble pågrepet på tirsdag som en del av en etterforskning for fare for statens sikkerhet », Erklærte statsadvokaten nær lagmannsretten i Madagaskas hovedstad under en pressemøte onsdag kveld. Å legge til at etterforskerne ville ha fysiske bevis for disse anklagene, uten ytterligere detaljer om de siktedes navn eller om fakta.

For det madagaskiske pressebyrået Taratra, de to tiltalte personene sies å være Paul Rafanoharana og Philippe Marc François, begge tidligere Saint-Cyrians, og forretningsforbindelser.

Den første er en tidligere fallskjermkommandoinstruktør, nylig sitert blant de potensielle fremtidige statsministrene, i tilfelle en omstilling. Den andre, arrestert på Ivato flyplass, ifølge en anonym RFI-kilde, er en pensjonert oberst som ledet et fransk militærregiment i Tsjad. Fram til arrestasjonen var han sjef for et investeringsfond.

Les også: Air France fordobler ambisjonen om last i Afrika

I begynnelsen av juli ble et drapsforsøk på statssekretæren for Gendarmerie ved forsvarsdepartementet, general Richard Ravalomanana, forpurret av sikkerhetsstyrkene.

Båret for første gang i spissen for Big Island, etter den oransje revolusjonen i 2009 som han ledet, "Andry le TGV", tidligere DJ og borgmester i Antananarivo, kom tilbake til makten i 2018, takket være et presidentvalg preget av en avholdsgraden på 52% i andre runde. I en slik sammenheng med politisk desillusjon, ryktene om et kupp, kombinert med de ødeleggende samfunnsøkonomiske effektene av covid-19, så vel som matkrisen i sør, virker ikke godt for en fredelig avslutning på mandatet for Andry. .

Legg igjen en kommentar