Sør-Afrika: Over 3 milliarder dollar i produksjonstap etter opptøyer

0 151

Sør-Afrika: opptøy forårsaket produksjonstap på mer enn $ 3 milliarder dollar (regjering)

Sør-Afrika: opptøy forårsaket produksjonstap på mer enn $ 3 milliarder dollar (regjering)

Uroen som fengselen av tidligere president Jacob Zuma i Sør-Afrika har vært ekstremt voldelig og dødelig. Etter utplasseringen av flere tusen soldater på bakken sørger presidentskapet for at roen har kommet tilbake. Nå er det på tide å gjøre status over skadene.

Volden som rystet Sør-Afrika for noen dager siden forårsaket 50 milliarder rand (3,4 milliarder dollar) i produksjonstap. Dette ble indikert tirsdag 20. juli, minister for småbedrifter, Khumbudzo Ntshavheni (foto), under en pressemøte.

11 lager, 8 fabrikker, 161 salgssteder og distribusjon av alkohol fikk betydelig skade. Over 200 kjøpesentre og rundt 3000 butikker ble plyndret og skadet, og over 100 kjøpesentre ble fyrt opp. 1400 minibanker, 300 banker og postkontorer og 90 apotek ble hærgitt.

Les også: Atantanarive: Attentat mot president Andry Rajoelina, to franske tiltalt

Disse tallene er basert på estimater av Sørafrikansk eiendomseierforening (Sapoa) for KwaZulu-Natal. Tall for Gauteng-regionen, også berørt av volden, bør foreligge neste uke.

Demonstrasjonene begynte torsdag 8. juli etter at arrestasjonen av tidligere statsoverhode Jacob Zuma ble dømt til 15 måneders fengsel for forakt for rettferdighet, før de noen dager senere ble til opprør. Demonstranter hadde sperret store veier - økonomiske arterier i store byer og småbyer i provinsene KwaZulu-Natal og Gauteng - for å kreve løslatelse av deres politiske leder.

Disse opptøyene har etterlatt minst 276 døde, ifølge regjeringen. I provinsen Kwazulu-Natal forårsaket de en nedgang i bruttonasjonalproduktet (BNP) på 20 milliarder rand og truer 150 arbeidsplasser.

 

Denne artikkelen dukket opp først på https://www.agenceecofin.com/gestion-publique/2207-90301-afrique-du-sud-les-emeutes-ont- Occasionne-des-pertes-de-production-selevant-a -over -3-milliarder-regjeringen

Legg igjen en kommentar