MIT spådde at samfunnet ville kollapse dette århundret, og vi gjør vårt beste for å få det til

0 194

En dyster MIT-studie fra 1972 forutsa at samfunnet vil kollapse ved midten av det 21. århundre, noe som førte til kritikk og genererte debatter. Det viser seg at studien var rett på pengene, og vi som kollektiv er virkelig på vei mot et slikt fremtidsscenario. Et nytt papir revurderte MIT-studien og fant at samfunnskollaps faktisk er på bordet. Vi kan fortsatt endre oss, og fremtiden er ikke endelig. Selv i verste fall vil menneskeheten ikke slutte å eksistere i 2040. Men verden kan gå gjennom mer utfordrende tider hvis spådommen blir oppfylt.

Dagens topptilbud Hvordan er disse sinnsykt populære Alexa-smarte kontaktene til salgs for bare 4.05 dollar hver?! Listepris:$ 24.99 Pris:$ 16.19 Du sparer:$ 8.80 (35%) Kjøp nåKupongkode: LJFPY4K4 Tilgjengelig fra Amazon, kan BGR motta en provisjon Tilgjengelig fra Amazon BGR kan motta en provisjon

Den kontroversielle MIT samfunnet kollapsstudien

Publisert av Club of Rome, 1972-studien tilbød en systemdynamikkmodell som identifiserte "grenser for vekst" (LtG). Faktorer som overutnyttelse vil føre til sammenbruddet, som MIT sa kunne skje i det 21. århundre.

MIT-forskerne så rikelig med kritikk den gangen, vice rapporter. Men et nytt papir fra en senior KPMG-direktør sier nå at scenariet som MIT identifiserte fremdeles er sannsynlig.

Gaya Herrington er Sustainability and Dynamic System Analysis Lead hos KPMG i USA. Hun så på MIT-studien som en del av Harvard Master-avhandlingen. Studien er ikke knyttet direkte til et av de fire store regnskapsfirmaene i verden. Studien er likevel publisert på KPMG-siden, men også i november 2020-utgaven av Yale Journal of Industrial Ecology.

Når vekst ikke lenger er mulig

"Gitt det ikke tiltalende utsiktene til kollaps, var jeg nysgjerrig på å se hvilke scenarier som var mest tilpasset empiriske data i dag," forklarte forfatteren på KPMG-nettstedet. “Tross alt var boka med denne verdensmodellen en bestselger på 70-tallet, og nå hadde vi flere tiår med empiriske data som ville gjøre en sammenligning meningsfull. Men til min overraskelse kunne jeg ikke finne nylige forsøk på dette. Så jeg bestemte meg for å gjøre det selv. ”

Herrington så på data fra 10 nøkkelvariabler for å studere MIT samfunn kollaps prediksjon. Hun analyserte befolkning, fruktbarhet, dødelighet, industriell produksjon, matproduksjon, tjenester, ikke-fornybare ressurser, vedvarende forurensning, menneskelig velferd og økologisk fotavtrykk. Dataene hennes identifiserte to sannsynlige scenarier for de kommende årene: 'BAU2' (business-as-usual) og 'CT' (omfattende teknologi).

"BAU2 og CT-scenarier viser en stopp i veksten i løpet av et tiår fra nå," konkluderer studien. ”Begge scenariene indikerer altså at det ikke er mulig å fortsette virksomheten som vanlig, det vil si å fortsette vekst. Selv når det er kombinert med enestående teknologisk utvikling og adopsjon, vil virksomhet som vanlig, som modellert av LtG, uunngåelig føre til nedgang i industriell kapital, landbruksproduksjon og velferdsnivå i dette århundret. "

Samfunnskollaps er ikke slutten

Samfunnskollaps høres ut som en dødsdom for menneskeheten, men det er ikke tilfelle. "Økonomisk og industriell vekst vil stoppe opp, og deretter avta, noe som vil skade matproduksjonen og levestandarden ... Når det gjelder timing, viser BAU2-scenariet en bratt tilbakegang i løpet av 2040," sa hun hovedkort.

CT-scenariet vil fremdeles levere en økonomisk tilbakegang rundt samme dato, men ikke lik samfunnskollaps.

Det er også et scenario som kalles stabilisert verden (SW) som vil forhindre det dystre MIT-resultatet. Men det er minst sannsynlig basert på de nyeste empiriske dataene.

Menneskeheten kunne følge en bærekraftig vei som ville forhindre samfunnets kollaps. Økonomisk vekst vil fremdeles se små nedganger i SV, men det vil ikke være så ille som vanlig.

Problemet er at samfunnet har omtrent ti år på seg til å ta beslutninger som vil endre kurs. Et stabilisert verdensscenario kan erstatte den samfunnskollapsen MIT forutsa. Forskningsmodeller til side, vil tiden vise om MITs spådom fra 10 om forestående samfunns kollaps vil gå i oppfyllelse.

Dagens topptilbud Hvordan er disse sinnsykt populære Alexa-smarte kontaktene til salgs for bare 4.05 dollar hver?! Listepris:$ 24.99 Pris:$ 16.19 Du sparer:$ 8.80 (35%) Kjøp nåKupongkode: LJFPY4K4 Tilgjengelig fra Amazon, kan BGR motta en provisjon Tilgjengelig fra Amazon BGR kan motta en provisjon

Denne artikkelen dukket opp først (på engelsk) på https://bgr.com/science/mit-predicted-society-would-collapse-this-century-and-were-doing-our-best-to-make-it -happen /

Legg igjen en kommentar