Forskere har oppdaget et stort menneskelig dragehode som kan tilhøre en ny art

0 109

Forskere som studerer menneskelig evolusjon har levert to banebrytende funn i løpet av få dager. Først var det et team i Israel som analyserte fossiliserte beinfragmenter fra en hodeskalle som tilhørte det som viste seg å være en ny menneskeart. Døpt Nesher Ramla Homo, arten vandret rundt i det nåværende Israel for rundt 130 000 år siden. Det antas å ha bodd sammen med Homo sapiens, krysset veier og utvekslet informasjon om teknologi og kultur. Nesher Ramla kan vise seg å være den manglende lenken, en Neanderthal-forløper søkt av forskere.

Separat har kinesiske forskere studert et enormt menneskelig hodefossil som de mener tilhører en helt annen art, for tiden kalt Homo longi eller "drakemann." Andre eksperter er uenige med sine kinesiske kolleger, og de sier at det kan være for tidlig å nevne en ny humanoidart.

Dagens beste avtale Du kommer aldri til stranden igjen uten dette mirakelstrandteppet - det er vanntett og sandbestandig! Liste over priser:21,99 $ Prix:18,69 $ Du sparer:$ 3,30 (15%) BGR er tilgjengelig på Amazon og kan motta en provisjon Kjøp nå Tilgjengelig på Amazon BGR kan motta provisjon

Funnet i Harbin, kan ovennevnte hodeskalle også bidra til å omskrive menneskelig evolusjon, ettersom Homo longi kan ha vært en gruppe som er nærere knyttet til moderne Homo sapiens enn til neandertalere.

Fossilet ble først oppdaget i 1933 av kinesiske arbeidere som bygde en bro over Songhua-elven under den japanske okkupasjonen. For å forhindre at den falt i hendene på beboerne, pakket arbeiderne hodeskallen og gjemte den i en brønn, Goaltender rapporter. Det dukket bare opp igjen i 2018, da mannen som skjulte hodeskallen, fortalte barnebarnet sitt om det på dødsleiet.

Forskere ved Hebei Geo University i Kina bestemte at hodeskallen til Harbin var minst 146 000 år gammel. Hodeskallen viser en unik kombinasjon av primitive og moderne trekk. Ansiktet ser mer ut som Homo sapiens enn Nesher Ramla Homo, bemerker rapporten.

Hodeskallen er 23 cm lang og over 15 cm bred. Det er betydelig større enn et moderne menneskehode og har god plass til en moderne menneskelig hjerne.

Dragon man skull
Homo longi skull rekonstruksjon: fremre sikt (A) og lateral sikt, venstre side (B). Bildekilde: Stringer og. alle

Hodeskallen har et tykt panneben og store firkantede øyekontakter. Men det er også delikat til tross for størrelsen. Den tilhørte en mann på rundt 50 år som hadde hatt en like imponerende kroppsbygning. En bred nese vil tillate passering av store mengder luft, noe som vil fremme en livsnerven med høy energi. Den samlede størrelsen på mannen skal ha hjulpet ham med å motstå regionens veldig kalde vintre.

"Homo longi er sterkt bygget, veldig robust," sa Hebei paleoanthropolog professor Xijun Ni. “Det er vanskelig å estimere høyden, men det massive hodet skal tilsvare en høyde som er høyere enn gjennomsnittet for moderne mennesker. "

Forskerne sammenlignet Harbins hodeskalle med 95 andre ved hjelp av dataprogramvare og samlet det mest sannsynlige slektstreet. Slik oppdaget de at hodeskallen til Harbin og noen få andre fra Kina dannet en gren nærmere moderne mennesker enn neandertalerne.

Mens kinesiske forskere mener at Harbins hodeskalle er tydelig nok til å gjøre den til en ny humanoid-art, er andre uenige. En av dem er professor Chris Stringer, forskningssjef ved Natural History Museum i London, som jobbet med "Dragon man" -prosjektet. Han sa at det var et av de viktigste funnene de siste 50 årene, "et fantastisk bevart fossil". Men han mener det ligner på en annen fossil som ble funnet i Dali County i Kina. "Jeg foretrekker å kalle det Homo daliensis, men det er greit," sa han. “Viktig er den tredje linjen av senere mennesker som er atskilt fra neandertalere og atskilt fra Homo sapiens. "

Det er mulig at mennesket tilhører Denisovan, en gruppe utdøde mennesker, men mer forskning er nødvendig for å bevise koblingen.

Uansett navn eller art, er andre forskere begeistret av oppdagelsen, av Goaltender. "Den vakkert bevarte arkaiske menneskelige hodeskallen fra Harbin legger til enda mer bevis på at menneskelig evolusjon ikke var et enkelt evolusjonært tre, men en tett sammenflettet busk," sa Mark Maslin, professor i Earth System Science ved 'UCL. “Vi vet nå at det var opptil 10 forskjellige arter av hominider samtidig som vår egen art dukket opp. Til tross for dette var det homo sapiens som til slutt ble den dominerende menneskearten.

Data om Harbin-skalleforskning er publisert i L'innovation i tre separate artikler: Ici, herog her.

Dagens beste avtale Dette robotstøvsuget er alt for godt til å være i salg for bare 69,99 dollar! Liste over priser:79,99 $ Prix:69,99 $ Du sparer:$ 10,00 (13%) BGR er tilgjengelig på Amazon og kan motta en provisjon Kjøp nå Tilgjengelig på Amazon BGR kan motta provisjon

Denne artikkelen dukket opp først (på engelsk) på https://bgr.com/science/dragon-man-head-homo-longi-harbin-skull-china/

Legg igjen en kommentar