Her er den endelige vurderingen og hva som forberedes for volden mot Nigeriens

0 299

Her er den endelige vurderingen og hva som forberedes for volden mot Nigeriens

 

Bølgen av vold mot nigerianske statsborgere kastet et ledende dekk på forholdet mellom de to landene på få dager. Heldigvis kom roen raskt tilbake. Disse hendelsene forårsaket menneskelig og materiell skade. Under et nasjonalt sikkerhetsråd gjorde de første tjenestemennene i det ivorianske sikkerhetsapparatet et detaljert poeng til statsoverhodet.

I følge poenget til statsoverhodet Alassane Ouattara 27. mai 2021 har volden mot det nigerianske samfunnet etterlatt minst 1 døde og flere skadet. Blant de sårede er det 39 nigeriere og en ivoriansk politibetjent, lettere skadd. Av de 1 sårede nigeriensene beklager vi dessverre 39 tilfeller som er ansett som alvorlige etterfulgt av de ivorianske helsemyndighetene.

Når det gjelder materiell skade, noterer Nasjonalt sikkerhetsråd mer enn 50 plyndrede virksomheter, hvorav 22 ble fullstendig brent ned. 14 kjøretøyer, uansett om de tilhører nigerianske statsborgere eller ikke, ble ransaket i denne bølgen av vold. Til slutt ble flere millioner (21) feid bort i disse triste hendelsene. Nasjonalt sikkerhetsråd stoppet ikke med å gjøre status. Han kunngjorde også undertrykkende tiltak mot gjerningsmennene av nevnte vold.

Politistyrken gjennomfører større etterforskninger for å finne alle gjerningsmennene og sponsorene av disse handlingene uten omstendelig vold. Hittil indikerer det nasjonale sikkerhetsrådet at 38 personer er arrestert. Også i etterforskningen ble det også beslaglagt bladvåpen fra noen mennesker. Disse tragiske hendelsene startet fra den tendensiøse tolkningen av en video som absolutt ikke hadde noe å gjøre med Nigeriens mishandling av ivorianere.

Elfenbenskysten-vold mot Nigeriens / Her er den endelige vurderingen og hva som forberedes

Pro-Gbagbo svarer på Bictogo

Denne artikkelen dukket opp først på: https://www.afrikmag.com

Legg igjen en kommentar