Halvparten av den kamerunanske regjeringen vil bli hørt ved den spesielle straffedomstolen: her er grunnen

0 266

Halvparten av den kamerunanske regjeringen vil bli hørt ved den spesielle straffedomstolen: her er grunnen

 

Halvparten av regjeringen mottok innkalling fra den spesielle straffedomstolen som en del av forvaltningen av midler tildelt av givere, særlig IMF i kampen mot COVID 19. Blant regjeringsmedlemmene vises navnet på statsministeren, Dion Ngute .

Som en påminnelse hadde IMF gitt Kamerun en sum på 250 milliarder CFA-franc som nødhjelp for å bekjempe pandemien COVID 19. Men til gjengjeld krevde finansinstitusjonen en forvaltningsrevisjon som ble betrodd kontokammeret.

I mars i fjor sendte revisjonskammeret, som fremdeles utførte feltarbeidet, en fremdriftsrapport eller foreløpige notater til Paul Biya. Nevnte rapport henviste til massiv underslag, innsidehandel og andre i forvaltningen av COVID-19-fond.

Etter å ha lest dokumentet, sendte president Paul Biya det til generalsekretæren for republikkens presidentskap (SGPR), Ferdinand Ngoh Ngoh med omtale: "for rettslig etterforskning". 7. april 2021 skrev Ferdinand Ngoh Ngoh til justisministeren Laurent Esso med temaet: "tilsyn med midler som er avsatt til kampen mot koronavirus" der han fortalte ham at på "de høye direktivene til sjefen for State ”, blir justisminister bedt om å åpne en etterforskning mot“ forfatterne, medforfatterne og medskyldige i tilfeller av økonomisk underslag ”av underslag av Covid-19-fond i Kamerun.

Men Ferdinand Ngoh Ngoh ville ikke ha sendt Laurent Esso alle elementene, spesielt fremdriftsrapporten fra revisjonskammeret som Paul Biya stolte på for å starte en rettslig etterforskning.

I mellomtiden sirkulerer annen informasjon som indikerer at SGPR, Ferdinand Ngoh Ngoh, statsminister Dion Ngute, minister for territoriell administrasjon Atanga Nji og flere andre medlemmer av regjeringen siteres i denne saken. Deretter grep justisministeren Paul Biya for å finne ut om han kunne få medlemmer av regjeringen hørt.

I mellomtiden hadde Ferdinand Ngoh Ngoh fortsatt ikke sendt revisjonskammerets fremdriftsrapport. 22. april 2021 ba justisministeren generalsekretæren for republikkens presidentskap (SG / PR), Ferdinand Ngoh Ngoh, om å «sende ham etterforskningsdokumentene for høyesterett.

Laurent Esso innhentet Paul Biyas autorisasjon til å få hørt regjeringstjenestemenn i forvaltningen av COVID 19. Fondet informerte veldig raskt presidenten for TCS, Annie Noëlle Bahounoui Batende, om at hun hadde fullmakt til Paul Biya til å åpne en etterforskning om giver penger i forvaltningen av COVID 19-fond.

Annie Noëlle Bahounoui Batende er kvalifisert som jerndame, og er dommeren som utløste et skrik i republikken ved å kaste et medlem av regjeringen i embetet Louis Bapes Bapes, den gang minister for videregående opplæring, anklaget for underslag. Han ble løslatt etter instruksjon fra Paul Biya.

Etter å ha fått instruksjonen instruerte presidenten Annie Noëlle Bahounoui Batende i sin tur OKO petis Joel, leder for etterforskningsavdelingen i Specialized Corps of Judicial Police Officers of the Special Criminal Court om å innkalle ministrene og assimilerte involverte i forvaltningen av IMF-midler.

Innkallingen ble sendt i kaskade til halvparten av regjeringen. Høringen fortsetter fra mandag. En etterforsker fra TCS understreker: "de bør vite at man ikke spiller med donorens penger".

Spesielt siden finansminister Louis Paul Motaze forhandler for tiden om en ny avtale med IMF.

Her er hvorfor vaksiner blir ødelagt i Afrika

Denne artikkelen dukket opp først på: https://www.afrikmag.com

Legg igjen en kommentar