Macron truer tsjadiske opprørere og hyller Déby "død som soldat"

0 162

Macron truer tsjadiske opprørere og hyller Déby "død som soldat"

 

Den eneste vestlige statslederen som var til stede ved begravelsen til Idriss Deby, Emmanuel Macron, knakk en voldsom tirade mot den avdøde presidenten i Tsjad. For Macron tjente Déby landet sitt med tapperhet. Bak sendte macron en melding til FACT-opprørerne.

Emmanuel Macron snakket i Tsjad for å hylle den avdøde Idriss Déby, skadet 19. april og døde 20. april i Ndjamena. “Her er vi samlet før restene etter tre tiår i spissen for ditt land, og så mange kamper kjempet med tapperhet. Du levde som soldat, du døde som soldat, armene i hånden ”, Sa Macron foran restene til Idriss Déby.

For Macron har Idriss Déby gjort det "Erfaren krig" , mens han ikke virkelig likte denne menneskelige handlingen som ødelegger uskyldige liv. Etter sin hyllest lovte Macron å sikre stabiliteten i Tsjad. " Frankrike vil aldri tillate at Tsjads stabilitet og integritet trues ”, forsikrer Emmanuel Macron.

Etter å ha fullført sine bemerkninger ved pulten, husket Macron Déby som en mann som ga alt for landet sitt. " Du ga livet ditt for Tsjad. Jeg deler sorgen til en nasjon som er berørt i kjødet av den første soldatens død. Jeg visste at du også visste verdien av diplomati. I tre tiår har du tjent landet ditt ”, vil si den franske presidenten.

Bahi og Vagba innkalt av rettferdighet for underslag

Denne artikkelen dukket opp først på: https://www.afrikmag.com

Legg igjen en kommentar