En opprør forklarer omstendighetene ved Idriss Debys død og resten av operasjonene

0 232

En opprør forklarer omstendighetene ved Idriss Debys død og resten av operasjonene

 

Noen dager etter at president Idriss Déby døde, gjorde den kameruniske journalisten til RFI J. Rémy Ngono en publikasjon på sin offisielle Facebook-side, der en tchadisk opprører som tilhørte FACT (Front for Alternation and Concord in Chad) forklarer omstendighetene der president Déby døde og hva de neste trinnene består av.

I følge denne opprøreren som ba om anonymitet, var det ikke snakk om å la Idriss Deby løpe i en sjette periode fordi landet ikke tilhører ham alene.

På omstendighetene om den tsjadiske presidentens død, forklarer dette FACT-medlemmet at det var under de voldsomme sammenstøtene søndag i regionen Mao, en by på grensen til Niger, rundt klokka 10 lokal tid, mellom opprørere og republikaneren til Tsjad. Hær at president Idriss Déby ble alvorlig skadet.

Han ble raskt transportert til Djamena og døde noen minutter senere. Tsjadisk opprør kunngjør at om 48 timer, etter begravelsen av Idriss Déby, vil de gjenoppta kampen med sikte på å trenge gjennom den sjadiske hovedstaden i Djamena og utvise den selvutnevnte overgangspresidenten Mahamat Idriss Déby.

En historie som synlig viser at det ikke er et attentat på president Déby organisert av Frankrike som noen språk ønsket å antyde. FACT-opprørerne hevder faktisk attentatet på president Idriss Déby. President Emmanuel Macron har imidlertid kunngjort at han vil delta i president Débys begravelse.

Er dette en enkel hjelp eller en strategi for å dra til Tsjad for å signere nye avtaler med overgangspresidenten Mahamat Idriss Déby? Bare fremtiden vil tillate oss å vite hva det egentlig er.

En forferdelig ulykke dreper flere på Elfenbenskysten

Denne artikkelen dukket opp først på: https://www.afrikmag.com

Legg igjen en kommentar