Straffetoll som er pålagt Kina av Trump fordømt av WTO

0 7

Straffetoll som er pålagt Kina av Trump fordømt av WTO

De straffetollene som Trump-administrasjonen pålegger Kina, bryter med internasjonale handelsregler, bestemte WTO tirsdag.

I en rapport konkluderte gruppen av eksperter fra Verdens handelsorganisasjon som var ansvarlig for å avgjøre denne saken på anmodning fra Beijing "De aktuelle tiltakene er uforenlige" med forskjellige artikler i GATT (forfedre til WTO), og "Anbefaler USA å bringe sine tiltak i samsvar med sine forpliktelser".

Manglende bevis

Denne saken, brakt av Beijing til WTO i 2018, gjelder en første tollsats pålagt rundt 250 milliarder dollar kinesiske varer av USA. Disse straffetollene markerte starten på en handelskrig mellom de to økonomiske gigantene og var et av kjennetegnene til Trump-presidentskapet. Washington og Beijing inngikk da en stort sett stoppet handelsavtale.

I sin rapport understreker panelet videre det "USA klarte ikke å gi tilstrekkelig bevis eller forklaring for å støtte sin påstand om at tiltakene var nødvendige for å beskytte de" gode og onde standardene "de stolte på og som ble ansett å være relevant for offentlig moral i USA ”.

De to partiene kan nå anke til WTO, men klageorganet til den Genève-baserte institusjonen, hvis utnevnelse av dommere er sperret av Washington, har ikke vært i drift siden 11. desember på grunn av mangel på dommere i tilstrekkelig antall.

Denne artikkelen dukket først opp på: https://onvoitout.com

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din blir ikke publisert.