Greenpeace tar Spania for retten

0 2

Greenpeace tar Spania for retten

Greenpeace og to andre frivillige organisasjoner kunngjorde tirsdag søksmål mot den spanske regjeringen, som de anklager for ikke å gjøre nok for å bekjempe global oppvarming.

Tiltaket følger lignende tiltak i andre europeiske land, inkludert Frankrike, Tyskland og Nederland. I 2018 tapte den nederlandske regjeringen en historisk søksmål om reduksjon av klimagassutslipp.

Søksmålet, som de tre frivillige organisasjonene beskriver som en første i Spania, er brakt til Høyesterett. Greenpeace og dets to medsaksøkere, Ecologists in Action og Oxfam, ber retten om å pålegge den spanske regjeringen å"Øk klimaambisjonene" for å respektere sine internasjonale forpliktelser, ifølge deres felles pressemelding.

"Det er bare en måte å unngå ødeleggende klimaendringer: drastisk og raskt redusere CO2-utslipp og akselerere den økologiske overgangen", sa presidenten for den spanske grenen av Greenpeace, Mario Rodriguez, sitert i denne pressemeldingen.

De tre frivillige organisasjonene mener at Spania ikke gjør nok for å respektere Paris-klimaavtalen, som har som mål å begrense økningen i den globale temperaturen "Langt under" to grader Celsius sammenlignet med nivået fra førindustriell tid.

Spanias sosialistiske statsminister Pedro Sanchez har presentert kampen mot klimaendringer som en prioritet siden hans innvielse i juni 2018.

Hans regjering tar sikte på at 70% av landets elektrisitet skal komme fra fornybar energi innen 2030 og 100% innen 2050. Disse tallene er i tråd med målene for EU, men miljøbevegelser mener at fremgangen er for treg.

Denne artikkelen dukket først opp på: https://onvoitout.com

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din blir ikke publisert.