Elfenbenskysten: Guillaume Soro investerte kandidat i hans fravær

0 12

Generations and Solidarity Peoples (GPS), Guillaume Soros parti, investerte ham søndag som presidentkandidat 31. oktober foran flere hundre aktivister på et hotell i Abidjan.

Medlemmer av GPS hadde sendt sitt kandidatur 31. august til den uavhengige valgkommisjonen (CEI) i Abidjan, mens Guillaume Soro kunngjorde sitt ønske om å være presidentkandidat for flere måneder siden fra Frankrike, der han siden har bodd. Januar.

Innlevering av søknaden til IEC

"President Soro Kigbafori Guillaume, min president, kandidaturet ditt bæres av et helt folk som er klart for kampen ved din side, til tross for den voldsomme motgangen som påføres partiet ved makten," sa Minata Koné Zié, en av talspersonene. av partiet, som hadde levert Soros kandidatur til CEI.

”Vår kandidat er kvalifisert til neste presidentvalg, og han vil vinne det. La oss forene våre krefter og våre handlinger for å innføre demokratisk veksling i et demokratisk og velstående land med president Soro, ”konkluderte hun.

Venter på vismannenes mening

Guillaume Soro, tidligere president for nasjonalforsamlingen og tidligere alliert Alassane Ouattara, ble dømt i Elfenbenskysten i april 2020 til tjue års fengsel for "skjul av underslag av offentlige midler".

Etter mange observatørers mening er det imidlertid liten sjanse for at konstitusjonelle råd vil validere hans kandidatur når domstolene har fjernet ham fra valglistene av denne grunn. De vise menn, som har femten dager på seg til å publisere listen over validerte søknader, bør gi svar innen 15. september ved midnatt.

Denne artikkelen dukket opp først på https://www.jeuneafrique.com/

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din blir ikke publisert.