Iran utsteder arrestordre for USAs president Donald Trump

0 74

Iran utsteder arrestordre for USAs president Donald Trump

L 'Iran har gitt ut en arrestordre for USAs president Donald Trump etter dronestreikingen som drepte en senior iransk general i januar, melder det semi-offisielle Fars nyhetsbyrået mandag.

Trump er en av 36 personer som Iran har utstedt arrestordrer for døden av Qasem Soleimani, sjef for Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC), ifølge Fars, men Teherans statsadvokat Ali Alqasi Mehr sa at Trump var øverst på listen.
Mehr sa at Trump vil bli straffeforfulgt så snart han trekker seg fra sitt presidentskap etter at hans periode er slutt, melder Fars.
Iran sa også at det hadde bedt Interpol om å gi en rød varsel for de 36 personene, rapporterte det semi-offisielle nyhetsbyrået ISNA, selv om det usannsynlig er at Interpol vil tiltrenge forespørselen. .
I en uttalelse til CNN uttalte Interpol at den "ikke ville vurdere forespørsler av denne art". Han forklarte at det ikke var i samsvar med dets regler og dens konstitusjon, som bestemmer "at organisasjonen er strengt forbudt å foreta noen inngripen eller aktivitet av politisk, militær, religiøs eller rasemessig karakter".
Et foto fra september 2013 av Qasem Soleimani

"Politisk stuntman": en amerikansk tjenestemann

USAs spesialrepresentant for Iran Brian Hook kalte farten et "politisk slag" under en felles pressekonferanse med den saudiske utenriksministeren Adel al-Jubeir mandag.
"Dette er propaganda vi er vant til," sa Hook. "Det har ingenting å gjøre med nasjonal sikkerhet, internasjonal fred eller fremme av stabilitet, så vi ser det for hva det er - det er et propagandatrekk som ingen tar på alvor og gjør Dumme iranere, "la han til.
Soleimani ble drept i en amerikansk drone-streik på Bagdad internasjonale lufthavn i januar sammen med fem andre mennesker, inkludert Abu Mahdi al-Muhandis, nestleder for den iransk-støttede irakiske Popular Mobilization Forces (PMF).
Streiken, fordømt av Iran og dets allierte som en "attentat", løftet spekteret av en ny regional destabilisering.
En iransk justisk talsperson, Gholam-Hossein Esmaili, kunngjorde i begynnelsen av juni at en iransk statsborger var dømt til døden for angivelig å ha jobbet for utenlandske etterretningsbyråer. Esmaili sa at Seyed Mahmoud Mousavi Majd hadde avslørt hvor Soleimani befinner seg til amerikanske etterretningstjenestemenn.
Barr og Pompeo beviser begrunnelse for streik mot Iran for 'forestående' trussel om avskrekking

Barr og Pompeo skifter begrunnelse for iransk streik fra "nært forestående" trussel mot avskrekking
Trump-administrasjonen så på Soleimani som en hensynsløs drapsmann, og presidenten sa til reporterne i januar at generalen burde vært eliminert av tidligere presidenter.
Pentagon har anklaget Soleimani for døden til hundrevis av amerikanere og amerikanske allierte i månedene før hans attentat.
"General Soleimani utviklet aktivt planer for å angripe amerikanske diplomater og militæret i Irak og i hele regionen," sa Pentagon, og kalte streiken "avgjørende forsvarsaksjon" med sikte på å avskrekke fremtidige iranske angrep.
Denne artikkelen dukket først opp på: https://edition.cnn.com/2020/06/29/middleeast/iran-arrest-warrant-donald-trump-intl/index.html

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din blir ikke publisert.