Læringsmulighetene skjult i våre feil

0 77

Læringsmulighetene skjult i våre feil

Svikt blir ofte sett på som en kilde til skam. Men hvis vi studerer og deler feilene våre, kan vi lære mye av dem.
S

Suksess får mer oppmerksomhet enn fiasko. Vi feirer historier om triumf og ser på dem for å trekke ut årsakene til at ting gikk så bra. Bransjene samler leksjonene og deler dem som tips for "beste praksis", mens foredragsholderne etter middagen gleder publikum med handlingene de har tatt for å skryte. På den annen side, hvis de ikke er begravet helt, blir feil og de som begår dem oftere betraktet som kilder til skam eller skamløshet.

Likevel er det ofte feil, feilstip og direkte flopper som inneholder mer nyttig praktisk informasjon om hvordan vi kan gjøre ting bedre, hvis vi bare var mer villige til å dele og studere dem. Dette ifølge Ayelet Fishbach og Lauren Eskreis-Winkler, psykologer ved Booth School of Business ved University of Chicago.

Paret tror at vi ofte ikke klarer å lære nok når ting går galt. “Ta dårlige forretningsavgjørelser, som vi tar fordi vi ikke lærer av andres feil og av våre egne feil. På samme måte ignorerer vi ofte tegnene på at forholdene våre ikke går bra, eller at sjefen vår ikke er fornøyd med resultatene våre. Vi koder ikke [pass på] feil og gidder ikke å lære oss hvordan vi skal lykkes, sier Fishbach.

Motvilje mot å dele

Tidligere forskning hadde allerede avslørt vår unødvendige aversjon mot informasjon om nåværende eller fremtidige feil - et problem kalt " strutseffekten Av University of Sheffield psykolog Thomas Webb og kolleger. Enten vi prøver et nytt treningsregime, lager et bedriftsnettsted eller planlegger for en forestående pandemi, er den menneskelige tendensen å sette hodene våre i sanden når vi er forpliktet til vår sti. Heller enn å følge fremdriften for å sjekke om vi har glidd, biter vi kulen, fortsetter og håper på det beste.

`` Strutseffekten '' refererer til vår fortsatte motvilje mot nåværende eller fremtidige feil, noe som er unødvendig langsiktig atferd for oss (Credit: Alamy)

"Strutseffekten" refererer til vår fortsatte motvilje mot nåværende eller fremtidige feil, noe som er unødvendig langsiktig oppførsel for oss (Credit: Alamy)

Vi har også en tendens til å unnlate å forestille oss hva som kan gå galt når vi ser på fremtiden for å oppnå et mål, slik forskning fra psykolog Gabriele Oettingen ved New York University og universitetet har vist. fra Hamburg. Likevel når folk blir bedt om å engasjere seg i " mentale kontraster - å forutse hindringer for å nå målet - det er mer sannsynlig at de vil holde ut og oppnå sine mål.

Jeg er fascinert av selskapets økende tendens til å organisere "drittkvelder" - det nåværende navnet er litt mer fargerikt - Ayelet Fishbach

Nå har Eskreis-Winkler og Fishbach lagt til denne litteraturen ved å fokusere på vår motvilje mot å ta hensyn til feil - vår og andre - après at de skjedde. I deres nyere artikkel , ba forskerne dusinvis av lærere om å huske et bestemt tidspunkt da de hadde lyktes på jobb og et spesifikt øyeblikk da de hadde mislyktes. På spørsmål om lærere hvilken historie de ville velge å dele for å hjelpe andre lærere, valgte nesten 70% å dele suksessen snarere enn mislykket.

Det samme skjedde da de ba hundrevis av frivillige online om å tenke på når de hadde klart å holde fokus på jobben, da når de mislyktes og ble distrahert. Flertallet var mer motvillige til å dele sin konsentrasjonssvikt enn suksessene. Aversjonen mot å dele fiaskoer forble sant selv når forskere ba frivillige om å dele med sin "fremtid", og antydet at det er mer med denne skjevheten enn å ville gjøre et godt inntrykk på fremmede.

Informative feil

Eskreis-Winkler og Fishbach mener at en nøkkelfaktor er at mange av oss bare ikke er klar over hvor informativ svikt kan være. For å teste dette eksperimentelt skapte de en mager oppgave designet for å modellere reelle situasjoner der nøkkelen til suksess er å unngå feil. De ønsket å se om frivillige ville unngå å dele sine feil selv om de var mer informative enn suksessene.

For oppgaven åpnet dusinvis av frivillige online to mysteriekasser av en rekke tre, for sjansen til å tjene penger. Den ene boksen inneholdt 20 øre, en annen 80, mens den siste var en dud og ville koste dem en cent. Da hadde de muligheten til å dele informasjon om en av boksene de åpnet for å hjelpe den neste deltakeren i spillet. Som et insentiv fikk de beskjed om at denne andre spilleren snart kunne gi dem tilbake det samme ved å dele informasjon med dem.

En studie har vist hvordan frivillige har åpnet virtuelle kontanter og bare ville dele feil (tape penger) og suksesser (tjene penger) med andre (Credit: Alamy)

En studie har vist hvordan frivillige har åpnet virtuelle kontanter og bare ville dele feil (tape penger) og suksesser (tjene penger) med andre (Credit: Alamy)

Fremfor alt oppfant forskerne ting slik at hver frivillig alltid åpner en tapende boks og esken på 20 øre. Dette betydde objektivt at det alltid var mer nyttig for de frivillige å dele sin fiasko - det vil si plasseringen av den tapende pengekassen - enn deres relative suksess, 20-centre-boksen. Å dele feilen vil gjøre det mulig for den neste spilleren å unngå det, mens det å dele suksessen alltid vil risikere at den andre spilleren åpner den tapende boksen. Likevel fant Eskreis-Winkler og Fishbach at mellom en tredjedel og halvparten av frivillige i flere studier valgte å dele suksess i stedet for å mislykkes - selv om å dele feilen ville vært mer fordelaktig for annen spiller.

Tilbakemelding om sjakk blir ikke bare akseptert, men det er også integrert i [personens] planer om å oppnå og oppnå ønsket - Gabriele Oettingen

Forskerne fant mer bevis på hvordan vi ignorerer verdien av å mislykkes i et oppfølgende quiz-stileksperiment, men denne gangen fant de også ut at det var ganske enkelt å korrigere skjevheten. Online-frivillige har gjettet betydningen av de gamle symbolene, ved å velge mellom to mulige svar for hver. For ett sett fortalte forskerne deltakerne at de ikke hadde tid til å gi dem resultatene sine. For den andre fortalte forskerne at de hadde svart på alt galt. Det som er spesielt avslørende er at da forskerne spurte de frivillige hvilket sett de visste best og som kunne hjelpe andre mennesker, valgte 70% av dem det settet de hadde fått nei til tilbakemelding, snarere enn settet de visste at de hadde mislyktes så mye, men som på grunn av det tvungne valget binære formatet nå visste alle de rette svarene.

Som med sparegrisens oppgave, syntes problemet igjen å være uvitenheten om de frivillige om hvor informative feil kan være. Da Eskreis-Winkler og Fishbach presset en annen gruppe frivillige til å forstå at det å lære at de hadde svart feil, betydde at de nå visste de riktige svarene, noe som økte deres vilje til å dele sin kunnskap over hele linja av symboler de hadde mislyktes. sikker.

"Vær spesielt forsiktig"

De nye funnene antyder at mange av oss kunne ha nytte av å bare bevisstgjøre de skjulte lærdommene om feilene våre.

“Etter feilen, spør: 'Hva har jeg lært? Hvordan kan jeg gjøre denne leksjonen nyttig i fremtiden? Rådgiver Fishbach. Hun legger til at det kan være vanskelig å lære av feil fordi de skader selvtilliten din og du må utlede riktig svar eller en mer fordelaktig måte å gjøre ting på. “Så ikke bare må du være forsiktig; du må være veldig forsiktig fordi det er vanskeligere å lære av fiasko, sier hun.

Å markere og håndtere tilbakeslag med mer medfølelse enn kritikk gjør at vi kan lære noe av erfaring (Credit: Alamy)

Å markere og håndtere tilbakeslag med mer medfølelse enn kritikk gjør at vi kan lære noe av erfaring (Credit: Alamy)

Det hjelper også å legge grunnlaget tidligere, før du selv tar fatt på arbeidsplanen eller personlige målet ditt. Oettingens forskning på mental kontrast, der mennesker blir ført til å forestille seg å ha oppnådd sitt mål og deretter forutse hindringer på veien, har vist at gjennomføring av denne øvelsen i begynnelsen oppfordrer folk til å være mer mottakelige for kommentarer. negativ deretter.

"Ikke bare blir tilbakemeldinger om feil lettere akseptert, men det er også integrert i [personens] planer for å oppnå og oppnå ønsket," sier Oettingen. Det er som om å forutse hvordan ting kan gå galt, gjør oss mer mottakelige for å lære av våre feil og feil når de uunngåelig skjer. "Det er ikke bare at de på en eller annen måte behandlet informasjonen, men de brukte den for å være mer vellykket," sa hun.

Å tenke på dine feil og feil kan selvfølgelig være demotiverende, spesielt hvis du er perfeksjonist eller hvis du føler deg trygg. For å møte dine feil og lære av dem, er det viktig å ikke være for hard mot deg selv.

Thomas Webb, av fenomenet "strutsevirkning", er for tiden en del av et team ved University of Sheffield som studerer dette problemet, inkludert å jobbe med organisasjoner for å finne måter å hjelpe mennesker å overvinne fiasko gjennom selvmedfølelse. Teamet hans vil jobbe med et treningsstudio, foreldreorganisasjon og et tidsskriftforlag - i sistnevnte tilfelle, og hjelpe artikkelditorer med å overvinne deres vanlige tendens til å utsette.

"Den grunnleggende antagelsen er at mange kritiserer seg selv når de bortfaller eller opplever vanskeligheter," sier Webb, "men hvis de var i stand til å svare med medfølelse, for eksempel erkjenner at svikt er en naturlig del av mennesket, så er det mulig å opprettholde motivasjon og innsats [i møte med fiasko]… en del av dette vil være en kulturell endring mot aksept av tilsynelatende fiasko. "

Positiv trend?

Webb har rett i å si at det er bredere kulturtimer her. Selv om vi med rette ser feil som negative, har vi mye å tjene på en bredere endring som gjenskaper dem ikke bare som kilder til skam eller anger, men også som informasjonsrike læringsmuligheter.

Enkelte bransjer der sikkerhet er prioritert, for eksempel luftfart eller romfart, har allerede denne mentaliteten - men utvilsomt er det en holdning som må formidles bredere.

Det er positive tegn på at det begynner i noen organisasjoner. "Jeg er fascinert av den voksende trenden til selskaper å organisere" drittfester "- det nåværende navnet er litt mer fargerikt," sier Fishbach. "Dette er i hovedsak ufarlige muligheter for ansatte å komme på mikrofonen og snakke om feil de gjorde på jobben."

Det krever mot å innrømme at du tar feil, men hvis flere av oss kunne gjort det, ville vi alle tjent på lærdommen.

Denne artikkelen ble først publisert på: https: //www.bbc.com/worklife/article/20200616-the-learning-opportunity-hiding-in-our-failures

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din blir ikke publisert.