Frankrike anklaget av Tyrkia for å ha spilt et farlig spill i Libya

0 59

Frankrike anklaget av Tyrkia for å ha spilt et farlig spill i Libya

Ankara anklaget tirsdag Frankrike for å ha "spilt et farlig spill" i Libya ved å støtte styrker imot Tripoli-regjeringen. Den tyrkiske makten tar dermed over formelen som ble brukt dagen før av president Emmanuel Macron mot ham.

Tilbake til avsenderen. Det er Ankaras tur til å svare: "Gjennom støtten den har gitt i årevis til uekte skuespillere, har Frankrike en betydelig del av ansvaret i nedstigningen av Libya til kaos," sa talsmannen. fra det tyrkiske utenriksdepartementet, Hami Aksoy, tirsdag 23. juni. Fra dette synspunktet er det faktisk Frankrike som spiller et farlig spill. "

Dagen før hadde Emmanuel Macron anslått at Tyrkia "spilte et farlig spill" i Libya, der Ankara militært støtter regjeringen for nasjonal enhet (GNA) i Tripoli mot styrkene til marskalk Khalifa Haftar, den sterke mannen til Øst for landet.

Det siste støttes av Egypt, De forente arabiske emirater og Russland. Selv om Frankrike offentlig benekter det, blir også Ankara og mange analytikere anklaget for å støtte det.

"Det libyske folket vil aldri glemme skaden som landet har gjort av Frankrike"

"Hvis Emmanuel Macron opererte hans minne og viste sin sunne fornuft, ville han huske at vanskelighetene som Libya for øyeblikket går gjennom, skyldes angrepene fra putschisten Haftar som han støtter," sier Hami Aksoy i en pressemelding.

"Selv om president Macron streber etter å skjule denne virkeligheten ved å legge til grunn ubegrunnede beskyldninger mot landet vårt, vil det libyske folket aldri glemme skaden som er forårsaket av landet i jakten på deres egoistiske interesser," sa han. -han legger til.

Voksende spenning mellom Frankrike og Tyrkia

Forholdet mellom Ankara og Paris, allierte i Nato, er forgiftet av uenigheter om Libya og på grunn av en maritim hendelse som involverte skip fra de to landene i Middelhavet.

Situasjonen i Libya er blitt dårligere de siste ukene. Etter flere måneders offensiv mot Tripoli fikk Haftars styrker kraftige tilbakeslag mot GNA, støttet av droner og tyrkiske militærrådgivere. GNA-styrker retter seg nå mot kystbyen Sirte (450 km øst for Tripoli), en strategisk lås mot festningen i Haftar.

Lørdag advarte Egypt om at ethvert fremskritt av pro-GNA mot Sirte kan føre til et "direkte" inngrep fra Kairo. FN-anerkjente GNA fordømte truslene fra Egypt som en "krigserklæring". Siden styret til Muammar Gaddafi i 2011 etter en populær opprør, har Libya blitt kastet ut i kaoset i konflikter og maktkamp.

Denne artikkelen ble først publisert på: https://www.france24.com/fr/20200623-la-turquie-accuse-%C3%A0-son-tour-la-france-de-jouer-%C3%A0- a-farlig-spill-i-libya

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din blir ikke publisert.