Omsorg: Hvor mange ganger i uken skal du vaske håret?

0 1

Omsorg: Hvor mange ganger i uken skal du vaske håret?

Noen vasker håret hver dag, mens andre finner ut at sjamponering en uke, eller til og med hver fjortende dag, er mer enn nok. Er det faktisk en ideell frekvens?

Alt avhenger av hårtypen: (veldig) tørr, normal eller fet. Nøkkelen er produksjonen av sebum, et naturlig fettstoff som det er et spørsmål om å bli kvitt regelmessig. Dette er nytten av sjampoen, som også vil eliminere støvet som har samlet seg i håret.

Vi hører ofte at en daglig sjampo gjør håret enda fetere, på grunn av overproduksjon av talg. Det er ikke systematisk, men risikoen eksisterer. For de som har hår som naturlig har en tendens til høy produksjon av talg ("fet hår") og som virkelig vil vaske håret hver dag, er det viktig å bruke en ekstra mild sjampo, for eksempel en babysjampo : det er ikke nødvendig å bruke et kraftigere produkt, siden håret ikke er skittent. Det er da nødvendig å bruke sjampoen bare en gang, og ved å massere forsiktig.

Personer med fett hår og som er vant til daglig sjamponering, kan prøve å plassere seg gradvis ut: først annenhver dag, deretter tre ... Først vil følelsen ikke være veldig hyggelig, men gradvis håret skal produsere en "normal" mengde talg. De tørr sjampo kan bidra til å overvinne denne milepælen.

Eksperter er ikke alle enige, men det anslås at for eksempel under vanlige omstendigheter (unntatt kraftig svetting eller svømming i sjøen), to sjampoer per uke er en ideell rytme for god hårhelse.

Hvis håret produserer en veldig unormal mengde talg eller flass, anbefales det å søke råd fra en hudlege.

Denne artikkelen dukket opp først på: https://www.passionsante.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=26467

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din blir ikke publisert.